Pelle 3 år

I dag fyller Pelle tre år. Som katt regnes han nå som voksen, men fortsatt ung. Vanlig levealder er 13-15 år, så omregnet til menneskealder blir det omtrent 16 år. Hipp-hipp hurra!

Fortsatt er det soving som er favorittaktiviteten, og det liker han best å gjøre enten i en av mormors gamle stoler, eller i senga til «morsan» og «farsan». Eventuelt i sofaen i stua. Han har 2-3 faste plasser som han bytter ut med 4-5 måneders mellomrom. Neste måned kanskje han finner to andre faste plasser som han bruker daglig.

Tidligere spiste Pelle litt bløtfor, men nå er han ikke så glad i det. Nå knasker han helst «knort», sånne brune biter som stinker for oss mennesker men som katter og hunder liker. Visstnok lager av laks, kylling, storfekjøtt og andre dyr men jeg vet jaggu ikke om han merker forskjell. Favoritten er noe helt annet, nemlig naturell tyrkisk yogurt. Det får han kanskje en gang i uka, men ikke mer enn en fingernegl. Katter tåler egentlig ikke melkeprodukter fra kyr, med mindre de har fått det fra de er små. Om natta får Pelle godteri (en annen slags type knort) sånn at han ikke skal mase på oss.

Kattespråket er ikke så lett å tolke, men noen mjau kan vi med ganske stor sannsynlighet si hva betyr, hvertfall når det er kombinert med kroppsspråk. Det tydeligste kroppspråket Pelle har, er når han stiller seg med forpotene oppå boksen med mat og ser på oss. Naturligvis betyr det at han vil ha mat. Noen ganger dunker han i koppen som vi øser opp maten med, da er han ekstra tydelig. De mjauene vi mener å ha tolket, er:

Weeeiieeh: Savner dere
Eh eller eu: Vil ha kos
Eii: Vil ha mat
Oouuuoou: Må på do / er forstoppa
Rmph: Irritert
Eeeoow: Kom og lek
Mjaah: Redd
Ekkekk: Frustrert fordi han ikke kan jage fugler han ser i vinduet
Naaoo: Hvor er dere?

En merkelig oppførsel er at Pelle i blandt legger seg i transportburet og sover der. Han hater å være i transportburet når vi kjører langtur med bil, så det er litt pussig at han frivillig tar høneblund der. En annen rar ting Pelle har lært seg er å massere «morsan» på ryggen. Når Leelene hviler på senga si, hender det at Pelle hopper opp på ryggen hennes og går rundt og «knar» ryggmusklene med potene sine. Som oftest tar han med seg et leketøy, en slags fiskestang med en dusk på, som han liker å «vokte» når han utfører massasjen. Hvis han ikke tar den jobben frivillig, kan Leelene legge fiskestanga på ryggen sin, og da kommer han ofte og blir «ansatt på spa». Men det rare er altså at han gjør dette frivillig noen ganger, kanskje 3-4 ganger i uka. Han veier ca 5 kilo og fordelingen på potene er slik at det blir en ganske effektiv massasje!

Selv om det nå er blitt juni har det fortsatt vært en kjølig vår, med 11-12 varmegrader de fleste dagene. Men vi håper Pelle ser fram til å være ute på balkongen, som vi i fjor sikret med et kattebur i full balkongstørrelse.

Nå er det bursdag, så nå blir det yogurt!

Legg igjen en kommentar