Meny uke 11

Nå i vår er planen å spise litt mer GI-mat, eller lav-GI-mat. Altså mat med lav glykemisk indeks. På norsk; mat med færre og saktere karbohydrater. Dette har ikke noe å gjøre med anti-karbohydrattrenden som pågår nå, der man propper i seg bacon, smør og fløte, men handler mer om å få blodsukkeret under enda bedre kontroll. Derfor kutter vi ut karboene til enkelte middagsmåltider. Det er bare en vanesak at man må ha poteter, pasta eller ris til middag hver dag.

Men vi har ikke blitt helt ekstreme, så derfor kan en ukemeny se slik ut:

Mandag: Kyllingfilét med ertestuing
Tirsdag: Panert torsk med wokgrønnsaker
Onsdag: Kjøttsaus og pasta
Torsdag: Kokte egg med stekte sjampinjonger
Fredag: Skinke, egg og grønnsaker i kokossaus
Lørdag: Grillpølser i brød
Søndag: Hjemmelaget pizza

Her er det bare tre middager som inneholder noe særlig med karboer; pølsebrød, pasta og pizzabunnen.

Til frokost og lunsj spiser jeg for tiden noe av dette; kokt egg eller salat eller rugbrød eller kvarg eller knekkebrød med tomat på. Målet er å ha kontroll på blodsukkeret samtidig som jeg går ned i vekt. Utfordringen er at man går rundt og er sulten hele tiden, men det er også en vanesak.

Legg igjen en kommentar