Pelle, del to

Nå er det gått enda noen uker, og vi har tatt noen nye bilder av Pelle. Han blir jo mer og mer voksen for hver uke, og nå veier han ca 2.3 kilo. Forøvrig har han begynt å skjønne noen ting også. Katter er vanedyr som lærer seg når ting skjer. For eksempel så går han ved 23.30-tiden og legger seg i senga til Leelene, ved fotenden, for det er da Leelene selv legger seg hver kveld. Der sover han til ca 06.30, hvorpå han vekker Leelene, for det er nemlig da hun pleier å stå opp. Pelle har altså lært seg tidspunktet og kommer gjerne vekkerklokka i forkjøpet.

Et annet tidspunkt han har lært seg er kl 18. Da får han servert våtfor, f.eks. tunfisk med reker i. Hvis vi glemmer det og går 15 eller 30 minutter over tida, piper og mjauer han helt til han får servert maten. Mjauer han på andre tidspunkt, er det stort sett fordi det mangler tørrfor eller vann i skålene hans.

Katter sover store deler av døgnet. Selv mellom kl 08 og 16 utgjør soving kanskje 80% av aktiviteten. Faste soveplasser for Pelle er, foruten Leelene sin seng, i den hvite sofaen, på et fleecepledd i den røde sofaen, eller på Leelene sin kontorstol. Han liker dessuten å inspisere min egen kontorpult. Hans faste vei dit er å først hoppe opp på stolen, så opp på PCen som står ved siden av, og så hopper han opp på pulten. Når han er kommet dit opp, vil han gjerne jage musepekeren, men hvis han er trøtt, legger han seg mellom printeren og tastaturet og hviler litt. Han er også veldig interessert i diverse skap på kjøkkenet, fordi han vet det er noe i dem, men han får ikke gå dit av sikkerhets- og hygienegrunner.

Ellers er han som katter flest; jager tøybanen sin, «fiskestang» med en raslende ball og laserprikk. En tom plastpose eller en gammel hårstrikk gjør også nytten som bytte. Men det gamle trikset med garnnøste skal man ikke bruke, for ullfibrene kan løsne og sette seg fast i tarmene hvis katten tygger på nøstet. Noen ganger jager han sin egen haletipp. Da skifter han navn til «Dustepus»!

Pelle liker også å hjelpe til med å brette klesvask. Eller, han jager løse sokker og flagrende håndklær, men jobben blir jo morsommere når man har en kamerat med seg!

En kommentar om “Pelle, del to

  1. For en koselig hverdagshistorie om pusen Pelle 😘 Det er mye selskap i disse små skapningene 🐕 …smeiksmeik til Pelle 💟

Legg igjen en kommentar